Naamloos-1@2x

Refurbished machines

Bij de Vezet Group streven we ernaar om bestaande machines zo lang mogelijk operationeel te houden met een duurzame aanpak.

Refurbished machines

Bij Vezet Group streven we ernaar om bestaande machines zo lang mogelijk operationeel te houden met een duurzame aanpak.

In plaats van direct een nieuwe verpakkingslijn aan te schaffen wanneer er gebreken optreden of de huidige lijn verouderd is, kijken wij naar revisiemogelijkheden en optimalisaties van gebruikte machines. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat deze machines weer voldoen aan de actuele eisen. Door bijvoorbeeld oude besturingssystemen te vervangen door nieuwe en specifieke onderdelen van een productielijn te vernieuwen, dragen we bij aan het verlengen van de levensduur van de machines.

 
Refurbished machines

Nieuwe machine niet altijd noodzakelijk

Refurbished machines

De Vezet Group krijgt dagelijks vanuit binnen- en buitenland verzoeken voor gebruikte machines. We beschikken over verschillende gebruikte machines voor pallethandling, zoals vulmachines, sluitmachines, machines voor intern transport en palletiseermachines.

Duurzame gedachte

Wanneer een verpakkingslijn gebreken vertoont of niet meer van deze tijd is, kunt u overwegen om een nieuwe lijn aan te schaffen. De Vezet Group heeft hier een andere kijk op. We kunnen gebruikte machines reviseren en optimaliseren zodat deze machines weer aan de huidige eisen voldoen. Het is een duurzame gedachte waarmee we bestaande machines zo lang mogelijk draaiende houden. Zo worden oude besturingssystemen vervangen door nieuwe systemen en kunnen onderdelen van een lijn vervangen worden.

Aanbod

  • Bigbaginstallaties
  • Buisfoliemachines
  • Palletiseermachines
  • Vulmachines
  • Stretchhoodmachines
  • Metaaldetectoren
  • Rollerbanen
Uitgelicht project

Transformatie verpakkingslijn Tentego

Tentego ging vorig jaar op zoek naar meer opzakcapaciteit. Het was niet zeker of een tweede lijn wel zou passen. Uiteindelijk bleek de Vezet Group de partij die de plannen van Tentego het beste kon realiseren. “Alleen het plan al, waarin de palletiseerinstallatie als het ware tussen de twee opzaklijnen staat, heeft ons hoofdbrekens gekost. Maar dat is nou juist waar wij goed in zijn: met puzzelstukjes het onmogelijke mogelijk maken”, aldus Niels Claassen. Vezet Group (VG) kan, door de jarenlange ervaring die vooral is opgedaan op het terrein van packaging in de feed- en foodindustrie, uitgekiende slimme technische oplossingen bieden.
Refurbished machines

‘Nieuwe machine niet altijd noodzakelijk’

Werkwijze

Werkwijze refurbished verpakkingslijnen

Met onze uitgebreide ervaring, vooral op het gebied van verpakkingen in de voedings- en diervoederindustrie, biedt Vezet Group slimme technische oplossingen. Onze aanpak is merkonafhankelijk, waardoor we klantgericht kunnen werken en de perfecte match kunnen vinden. Wanneer we een gereviseerde machine opnieuw op de markt brengen, omvat dit diverse belangrijke elementen:

Demontage op de huidige locatie van de machine

Onze ingenieurs kunnen direct beoordelen in welke staat de machine verkeert en ervoor zorgen dat deze zorgvuldig wordt gedemonteerd. Volledige revisie in onze werkplaats inclusief FAT (Factory Acceptance Test) met de klant: Nadat de machine naar onze werkplaats is gedemonteerd, gaan we aan de slag met de volgende elementen/onderwerpen:

Ontmanteling

Bij binnenkomst worden alle onderdelen grondig gereinigd en systematisch gedemonteerd.

Mechanische revisie

Onze field service engineers starten direct met het reviseren van de machineonderdelen. Indien nodig krijgen onderdelen ook een nieuwe coating of laklaag.

Elektrische revisie

Het besturingsgedeelte wordt gemoderniseerd en verfijnd, wat kan leiden tot extra capaciteit en functionaliteit. Onze PLC-programmeurs denken ook mee over een vereenvoudigde aansturing van de machine.

CE-verklaring

Vezet Group zorgt ervoor dat de machine voldoet aan de huidige eisen en wordt geleverd met een CE-verklaring en handleiding, waardoor deze voldoet aan alle richtlijnen.

Belangrijke elementen van gereviseerde machines

We integreren innovatieve technologieën en verbeterde componenten om de prestaties, betrouwbaarheid en veiligheid van de gereviseerde machines te verzekeren. Bovendien bieden we flexibele aanpassingen om te voldoen aan specifieke klantbehoeften en productievereisten.

tijdduur

De revisie van bovenstaande stappen duurt ongeveer 6 maanden, inclusief een testfase op locatie in Eersel.
 
Actueel aanbod

Aanbod refurbished machines

Cases solved
0 %
Project Done
0
Happy Client
0 %
Yearly Transactions
0 B+